Home » Övriga produkter » Pallmagasin » PALOMAT® AGV

PALOMAT® AGV

Förarlösa truckar och pallmagasinet PALOMAT® AGV är den perfekta kombinationen, när vi talar om att helautomatisera och effektivisera pallflödet. PALOMAT® AGV är ett ergonomiskt hjälpmedel, som helautomatiskt staplar och avstaplar tomma pallar individuellt på golvnivå.

PALOMATen levereras med ett Interface, som gör det möjligt att kommunicera mellan PALOMAT® och förarlösa truckar. Därigenom kommunicerar de två på egen hand och upprätthåller ett konstant och effektivt pallflöde till och från produktionen.

PALOMAT® AGV säkrar enformig docking och optimerar därmed den förarlösa truckens arbetsgång. PALOMATen är alltid klar att antingen skicka iväg (avstapla) en pall till eller motta (stapla) en pall från den förarlösa trucken på samma golvnivå. Och är PALOMATen tom eller full signalerar den till den förarlösa trucken, som automatisk ansvarar för att fylla eller tömma PALOMATen.

Varför du ska välja PALOMAT® AGV

• Levereras inkl. AGV interface med 24VDC I/O signaler till extern utrustning

• Säkrar enformig docking – staplar och avstaplar alltid på golvnivå

• Levereras med och utan software (ett färdigt program i PLCen)

• Erbjuds både i en 100% elektrisk och i en pneumatisk version

• Kan kommunicera med alla typer av förarlösa truckar

• Enkel installation

PALOMAT® kan hantera alla 4-vägs pallar i trä, plast och metall, som varierar i både längd, bredd och höjd. Vi kan anpassa PALOMAT® AGV, så att den passar exakt till din pall.

Som valbart alternativ kan PALOMAT® AGV levereras för pallhantering i frostmiljöer ned till -25 C.