Home » Lyfthjälpmedel » Pallvändare

Pallvändare

Att hantera pallar som ligger staplade ovanpå varandra ömsom rygg mot rygg och mage mot mage är normalt en stor utmaning. Normalt är man helt hänvisad till manuell hantering med stor risk för ryggskador och även stora kostnader för skadade pallar. Med vår smarta pallvändare löses denna uppgift enkelt och smidigt.

Vår unika pallvändare är helt anpassad för vår Liongrip och kan hantera de flesta träpallar. Med enkelhet kan man plocka ner pallar som ligger på rygg eller rättvända ifrån en stapel. Lika enkelt är det att bygga staplar med pallar liggande rättvända eller varannan upp och nervänd.

Läs mer om Liongrip®

För att enkelt kunna nå pallar högt upp i en stapel är en del av höjdslaget integrerat i pallvändaren vilket ger en mer ergonomisk hantering.

Pallhanteraren greppar säkert en uppochnervänd pall genom att klämma hårt om de mittersta träklossarna. En rättvänd pall som inte ska vändas hanteras enkelt utan att greppa om klossarna. Pallen kan helt enkelt vila på gafflarna. Gafflarnas rörelse ihop och isär är helt symmetrisk.

Pallvändaren är byggd för pallar med vikter upp till 40kg. Vilken storlek som kan hanteras är beroende av pallens vikt.