Home » Lyfthjälpmedel » Gripdon » Övriga gripdon

Övriga gripdon

Vi har under årens gång tagit fram en mängd olika gripdon för olika hanteringssituationer och laster. Flera av dessa har blivit standardprodukter i vårt sortiment av gripdon.

Om vi inte har vad ni behöver, så står vårt team av erfarna ingenjörer redo att skapa en lösning som smidigt löser just era behov.

Skrolla ner och se våra standardgrepp.

LGG40-150 | Axelgrepp standard

För att greppa runda axlar med diameter 40-150mm har vi ett gripdon vi kallar LGG40-150. LGG drivs av en luftmotor och tack vare en skruvfunktion är det helt självhämmande.
LGG finns i höger och vänsterutförande och är enkelt ombyggbart från den ena till den andra.

Specifikation:
Bredd: 140mm
Max last: beroende på längd mm

LGGT 70-76 | Smalt axelgrepp

När utrymmet för greppa en axel är begränsat erbjuder vi vår LGGT 70-76.
Greppet är självhämmande och mycket starkt och kan hålla en axel horisontellt trots kort greppyta.

Greppet kan även anpassas till andra diametrar.

Specifikation:
Bredd: 50mm
Max last: beroende på längd mm

Symmetriskt axelgrepp

Om ni har två rullmaskiner som står rygg mot rygg kan vårt symmetriska axelgrepp vara en passande lösning. Då kan man lösa hanteringen av tunga axlar i två maskiner med en och samma lyft. Man placerar helt enkelt en Liongrip mitt emellan maskinerna och låter denna serva båda positionerna.

Varje grepp specialanpassas mot den axel som ska hanteras.

Gafflar för pallhantering

Vår Liongrip försedd med gafflar är det perfekta lyfthjälpmedlet för att hantera pallar. Det som idag är en uppenbar skaderisk i er fabrik, kan i framtiden med Liongrip bli en snabb och riskfri hantering.

Grepp för stansverktyg

Vår smarta lyft för stansverktyg har inbyggd tilt som gör det enkelt att montera verktyget i maskinen. Lyften kan lyfta från golv till stansvals och följer operatörens minsta handrörelse.