Home » Lyfthjälpmedel

Lyfthjälpmedel för industri

Hofpartner AB erbjuder en familj av smarta lyfthjälpmedel och lyftprodukter. Inom industrin är idag ergonomiska frågor prioriterade och vårt sortiment av lyftprodukter för industrin kan genom Liongrip® och AirHandle lösa en del av dessa med sin smarta viktlösa hantering av material och varor.

Hjärtat i våra lyftar är ett kraftkänsligt handtag som får våra smarta lyftar att följa operatörens minsta rörelse.

Inom industrin är ofta utrymmet begränsat. Då passar både Liongrip® och AirHandle in med sina slimmade konstruktioner men ändå stora arbetsområde. Genom en flexibel konstruktion är vår familj av produkter ofta en mycket kostnadseffektiv lösning för kunden.

Lyfthjälpmedel för bruk inom industri måste i många fall skräddarsys för varje enskilt fall. Med Hofpartners utbud löses de flesta fall genom vårt standardutbud. Skulle ändringar behövas göras, står vårt team av erfarna konstruktörer redo.

Liongrip® – Ett smart lyfthjälpmedel

Det smarta lyfthjälpmedlet Liongrip löser de uppgifter som traditionella lyftar går bet på. Med Liongrip behöver du inte lyfta i tyngdpunkten. Du kan t.ex. lyfta en axel i dess ände.

Det smarta kraftkänsliga handtaget på lyften får armen att följa operatörens minsta rörelse upp och ner.

I standardutförande hanterar lyften vikter på upp till 200 kg och har en arbetsradie på upp till 4 meter och mer än 400° arbetsområde.

Konstruktionens robusta och installationens enkla utförande gör lyften till en mycket kostnadseffektiv lösning för kunden.

Läs mer om Liongrip®

Kvinna använder lyfthjalpmedlet Liongrip

AirHandle – Ett luftdrivet lyfthjälpmedel

Som ett komplement till Liongrip marknadsför vi på Hofpartner även Airhandle.

Med samma kraftkänsliga styrhandtag och elektroniska styrsystem som Liongrip, erbjuder vi en komplett familj av smarta,  lättanvända och säkra lyfthjälpmedel.

AirHandle är ett luftdrivet lyfthjälpmedel för laster upp till 150 kg. Airhandle hjälper dig till en snabb, enkel och driftsäker hantering där lyfthjälpmedlet följer din hands rörelse.

Denna lyft kan man hänga i takskena eller montera på en fackverkskonstruktion med vikarm.

Vi utrustar Airhandle med det greppverktyg just du behöver.

Läs mer om AirHandle

Luftdrivet lyfthjalpmedel Airhandle

Gripdon till våra lyfthjälpmedel

Vi tillhandahåller en mängd olika gripdon. Vi har standardlösningar och vi gör specialkonstruktioner utifrån ert specifika behov. Vi har ett team av erfarna utvecklingsingenjörer.

Vi konstruerar och tillverkar alla gripdon i vår fabrik i Åmål och detta garanterar flexibilitet och konkurrenskraftiga priser.

I vårt sortiment finns vakuumgrepp, magneter, klämgrepp med mera.

Läs mer om gripdon

En man anvander ett lyfthjalpmedel