Historiikki

Kesäkuussa 2001 Ricky Holmström, Hofpartnerin perustaja lähetti yrityksen ensimmäisen tarjouksen Tukholmassa sijaitsevaan Ortivus AB:hen. Kysymyksessä oli 3 kuukauden konstruktiotehtävä. Yrityksen nimi oli tuolloin Holmström Engineering. Tehtävämäärä kasvoi, ja Ricky otti yhteyttä lapsuudenystäväänsä Jerker Fjellmaniin. Yhdessä he molemmat muuttivat yrityksen osakeyhtiöksi, missä kummallakin oli 50% osakkeista. Nimi muutettiin, ja siitä tuli Hofpartner AB, joka on lyhennys Holmström och Fjellman Partner AB:stä.

 

Vuoden 2006 heinäkuuhun saakka yhtiö oli insinööriyritys, joka myi konstruktiopalvelua, sopimusvalmistusta ja erikoiskoneita. Heinäkuussa 2006 ostettiin AMAL-SHAFT®, vahva 50-vuotisen historian omaava tavaramerkki. Viisi edellisen omistajan palveluksessa ollutta avainhenkilöä sai työtarjouksen, ja he muuttivat tuotteen mukana Hofpartneriin.

 

Toukokuussa 2007 Ricky osti yhtiön kaikki osakkeet ja keskittyi pääasiallisesti rulla-akseleiden valmistukseen.

 

Kiinteä yhteistyö Triton Valsteknikin kanssa aloitettiin syyskuussa 2007. Yhteistyöalueita ovat mm. valmistus, markkinointi ja myynti. Yrityksillä on yhteiset asiakkaat, mutta tuotteet ovat erilaiset, joten ne eivät kilpaile keskenään.

 

Hofpartner AB i Åmål