Home » Övriga produkter

Övriga produkter

Som komplement till våra huvudprodukter marknadsför vi även en rad näraliggande produkter. För smidig upplagring av rullaxlar levererar vi hela Boscherts program av klapplager. När ni önskar en damfri produkt har vi hela Kelvas banrenarprogram att erbjuda. Om statisk elektricitet är ett problem i er produktion levererar vi lämplig variant ur Kelvas och Frasers palett av joniseringsutrustningar.

Utöver detta kan vi även förse er med reservdelar till de flesta av Megteg Systems AMAL ABs rullväxlare och omrullare.

Klapplager

Vid nykonstruktion av rullställ eller för utbyte av ditt gamla klapplager står vi till er tjänst för att leverera marknadens bästa och anrikaste klapplager: Boschert.

Med ett mycket brett program och decennier av erfarenhet och utveckling kan ni lita på att Boschert alltid levererar högsta kvalitet och prestanda.

Läs mer om klapplager

klapplager-montalvo

Banrenare

Om ni har ett dammproblem eller om ni helt enkelt bara vill kunna leverera högsta möjliga kvalitet på ert rullade material, så erbjuder vi Kelvas breda program av välrenommerade banrenarprodukter.

Vi har både kontaktbanrenare och beröringsfria banrenare och vi har även ett brett program av filterenheter.

Läs mer om banrenare

Membranpumpar

Denna luftdrivna pumptyp används för att pumpa vätskor. T.ex. tryckfärger, lösningsmedel och olika emulsioner. Pumptypen kräver ingen el och används med fördel i potentiellt explosionsfarliga miljöer. Pumparnas konstruktion medger även pumpning av aggressiva vätskor.

Kelva lanserade sin första membranpump 1972 och har sedan dess utvecklat och marknadsfört dessa för kunder över hela världen.

Vi marknadsför Kelvas pumpar i Sverige och i Norge.

Läs mer om membranpumpar

Antistatutrustning

Statiskt elektricitet är ofta ett problem när man rullar olika material. Vi erbjuder allt från enkla kolborstar till avancerade aktiva joniseringenheter.

De aktiva enheterna fungerar genom att jonisera luften, d.v.s. bryta upp luften i positiva och negativa joner. Dessa joner neutraliserar sedan materialets statiska elektricitet genom att attrahera motsvarande polaritet.

Ring oss för mer information om Antistat

Reservdelar till AMAL

Har ni gamla rullväxlare eller omrullare från Megtec Systems AMAL AB, så kan vi förse er med i stort sett att reservdelar. Vi kan även rekommendera lämpligt serviceföretag.

Förse oss med artikelnummer, maskinnummer och typ, så kan vi leta fram passande reservdelar.